Merkez Nöbetçiler

HASİBE KARTOĞLAN 3777374

Pamukkale

Renkli Reçete Sistemi Hakkında

Birliğimize Türkiye İlaç ve Tıbbi  Cihaz Kurumu tarafından bugün (16.03.2017)  iletilen 14.03.2017 tarih ve 58839 sayılı yazı ile,

Kontrole tabi madde ve müstahzarlara ilişkin reçetelere dair hususların 14.03.2016 tarihli ve 31951 sayılı (2016/3) Bakanlık Genelgesi ile düzenlendiği,

Bu Genelge çerçevesinde uyuşturucu madde ve müstahzarları için kırmızı reçete; psikotrop madde ve müstahzarları için yeşil reçete kullanıldığı, söz konusu maddelerin tıbbi  erişimlerine imkan sağlanırken bu maddelerin suistimal edilmelerinin önlenmesi hususunun daha etkin hale getirilmesi amacı ile Kurum tarafından Renkli Reçete Sistemi yazılım çalışmaları tamamlandığı bildirilmekte olup,

Renkli Reçete Sistemi ‘ne ilişkin 14.03.2017 tarihli ve 966 (2017/1) sayılı Genelge Birliğimize iletilmiştir.

İlgili yazı ve Genelge ekte yer almakta olup, bilgilerinizi ve konunun üyelerinize ivedilikle duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz.  Arman ÜNEY

Haber okuma sayısı: 1452