2018 YILI TERAZİ VE KÜTLE AĞIRLIK (GRAMAJ) AYARLARININ YAPILMASI.

Bilindiği üzere; 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre ölçü ve tartı aletleri için, 2 yılda bir eczanelerde kullandığımız tartı aletlerinin ölçü ve ayarlarının yaptırılması zorunludur. Aksi halde para cezası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan rutin denetimlerde de eczanelerdeki tartı aletlerinin ayarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.
4 Eylül 2013 tarihli Resmi Gazete ‘de yayımlanan Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği'nin 8. maddesi gereğince; eczanelerimizde kullandığımız tartı aletlerinin gramlar hariç olmak üzere periyodik muayeneleri İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerinden alınmış ve yetkili muayene servislerine vermiştir. Gramların muayene yetkisi ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'ndedir.

Konuyla ilgili olarak, teraziler ve gramajlar için 2 ayrı işlem yapılacaktır.

1- Terazilerle ilgili yapılacak işlemler;

2018 yılında terazi muayenesini yaptırmayan meslektaşlarımızın ekte sunulan beyanı doldurarak en geç 15 Şubat 2018 mesai bitimine kadar odamıza teslim etmeleri gerekmektedir. Beyanı odamıza teslim eden meslektaşlarımızın eczanelerine daha sonra yetkili muayene servisince uğranacak ve tartı aletleri kontrol edilecektir. Kontrol işleminden sonra fatura karşılığı 65,25 TL ücret Çalışkan Tartı tarafından eczaneden tahsil edilecektir.

Terazi Beyanı

2- Kütle ağırlık setleri için sırasıyla aşağıdaki işlemler yapılacaktır.

Müracaatlar bundan böyle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın web sayfasından yapılacaktır. Konuyla ilgili açıklamalar ve işlem sırası aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
I. Öncelikle Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne verilecek olan dilekçe örneği çıkartılarak ilgili yerler doldurulacaktır. Dilekçe örneği için tıklayınız…

II. Yerinde Muayene Ücreti” Olarak Merkez: 37,60 TL İlçeler: 50,10 TL Halkbank Denizli Delikliçınar Şb. IBAN (TR11 0001 2009 3600 0005 0000 11) internet şubesinden yatırabilirsiniz. (Alıcı: Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü)

III. Muayene ve Damga Ücreti olarak Ziraat Bankası Denizli Şubesi IBAN (TR53 0001 0000 8400 0010 0053 24) Alıcı: Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü hesabına 55,30 TL yatırılacak (açıklama kısmına mutlaka 600.03.01.02.13 Ölçü ve Ayar Hizmet Geliri Hesabına aktarılacak yazılacaktır)

IV. Bilim Sanayi Dilekçesi, Halk bankasına yatan paraya ait dekont ve Ziraat bankasına yatan paraya ait dekontlar ayrı ayrı taranacak ve PDF formatında bilgisayara kayıt edilecektir.

V. İnternet üzerinden (internet explorer)https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/HizmetDetay?hizmetId=123B8EAB-F69E-476B-8DB7-8256455E5321linkinden karşımıza çıkan sayfada “Ölçü ve Ölçü Aletlerinin İlk, Periyodik veya Stok Muayenesi Başvurusu- HİZMETE BAŞVUR tıklanacak. Sistem e-devlet web sayfasına yönlenmektedir.(e-devlet şifresi, e-imza veya mobil şifreniz olmadan işlem yapamazsınız.)

VI. Karşımıza gelen sayfada sırasıyla;

- Sisteme otomatik gelen telefon ve mail adreslerinizi doğruluğunu kontrol ediniz.
- Başvuru yapılan il müdürlüğü Denizli İl Müdürlüğü seçilecek.
- Mersis /TC numarası kısmında mersis işaretlenecek.
- Eczanenin mersis numarası yazılacak
- Eczane adresi
- Eczane adı
- Cinsi kısmına kütle seti
- Markası kısmına kütle setinin markası.
- Seri no
- Kapasite
- Adedi
- Muayene tipi kısmında periyodik seçilecek.
Başvuru için istenen belgeler kısmında;
- Muayene ve Damga Vergisi Makbuzu kısmına Ziraat Bankası makbuzunun pdf formatı
- Yerinde Muayene Makbuzu kısmına Halk Bankası makbuzunun pdf formatı.
- Damga Sökme Tutanağı kısmına Bilim, Sanayi Dilekçesinin pdf formatını yükleyiniz.
- En son Bilgilerin doğruluğunu onaylayın ve kaydet tuşuna basınız.
Karşımıza evrak kayıt numarası gelecek. Kayıt numarasını bir yere lütfen not ediniz. Kayıt işlemini yaptıktan 2 gün sonra Denizli Bilim Sanayi Müdürlüğü’nün 258 261 43 43 telefonunu arayarak kayıt numaranızı teyit ettiriniz.
Yukarıdaki işlemler sırasında sorun yaşayan veya yapamayan eczanelerimiz dilekçe ve bankaya yatırılan makbuzlarla birlikte 16 Şubat 2018 mesai bitimine kadar Bilim Sanayi Müdürlüğü Özel İdare İşhanı Kat 6 M.Efendi/Denizli adresine başvurmaları gerekmektedir.

Not: Yukarıda yapılaması gereken Çalışkan Ölçü Tartı firmasına ait Terazi Beyanı 16.02.2018 tarihine kadar odamıza, Bilim Sanayi için hazırlanan kütle seti işlemlerinin web sayfasına girilmesi işlemi 16 Şubat 2018 mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

2017 yılı Terazi İşlemi Yapan Eczaneler