2019 YILI TERAZİ VE KÜTLE İŞLEMLERİ.

Bilindiği üzere; 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre ölçü ve tartı aletleri için, 2 yılda bir eczanelerde kullandığımız tartı aletlerinin ölçü ve ayarlarının yaptırılması zorunludur. Aksi halde para cezası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan rutin denetimlerde de eczanelerdeki tartı aletlerinin ayarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.
4 Eylül 2013 tarihli Resmi Gazete ‘de yayımlanan Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği'nin 8. maddesi gereğince; eczanelerimizde kullandığımız tartı aletlerinin gramlar hariç olmak üzere periyodik muayeneleri İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerinden alınmış ve yetkili muayene servislerine vermiştir. Gramların muayene yetkisi ise Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'ndedir.

Konuyla ilgili olarak, teraziler ve gramajlar için 2 ayrı işlem yapılacaktır.

1- Terazi İşlemleri

2- Kütle Ağırlık Setleri (gramaj) İşlemleri

1- Terazilerle ilgili yapılacak işlemler;

2019 yılında terazi muayenesini yaptırmayan meslektaşlarımızın ekte sunulan beyanı doldurarak en geç 15 Şubat 2019 mesai bitimine kadar odamıza teslim etmeleri gerekmektedir. Beyanı odamıza teslim eden meslektaşlarımızın eczanelerine daha sonra yetkili muayene servisince uğranacak ve tartı aletleri kontrol edilecektir. Kontrol işleminden sonra fatura karşılığı 80,71 TL ücret Çalışkan Tartı tarafından eczaneden tahsil edilecektir. Terazi Beyanı

2- Kütle ağırlık setleri için sırasıyla aşağıdaki işlemler yapılacaktır.

Müracaatlar bundan böyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın web sayfasından yapılacaktır. Konuyla ilgili açıklamalar ve işlem sırası aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
I. Öncelikle Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne verilecek olan dilekçe örneği çıkartılarak ilgili yerler doldurulacaktır. Dilekçe örneği için
tıklayınız…

II. Fon Bedeli için Ziraat Bankası Denizli Şubesi (Şube Kodu 0084) IBAN (TR53 0001 0000 8400 0010 0053 24) Alıcı: Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü hesabına 74,20 TL yatırılacak açıklama kısmına mutlaka (600 - 3.1 2 13 Ölçü ve Ayar Hizmet Geliri )yazılacaktır.

III. Yerinde Muayene Ücreti Olarak Merkez: 41,40 TL İlçeler: 55,10 TL Ziraat Bankası Denizli Şubesi (Şube Kodu 0084) IBAN (TR53 0001 0000 8400 0010 0053 24) (Alıcı: Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü) açıklama kısmına; (102- Banka Hs.Borç, 333 Emnt.Hs.(99.57 – Yer.Mua.Ücr.) ) yazılacak

Eğer işlemlerinizi elden yapmak istiyorsanız sanayi ve teknolojiye verilecek dilekçe örneğini ve banka makbuzlarını çıkartarak Anıthan İşmerkezi 6. Katta bulunan Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne evraklarınızı verebilirsiniz.

Elektronik devam etmek isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

IV. Sanayi ve TeknolojiDilekçesi, Ziraat bankasına yatan paraya ait dekontlar ayrı ayrı taranacak ve PDF formatında bilgisayara kayıt edilecektir.

V. İnternet üzerinden https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/HizmetDetay?hizmetId=123B8EAB-F69E-476B-8DB7-8256455E5321linkinden karşımıza çıkan sayfada “Ölçü ve Ölçü Aletlerinin İlk, Periyodik veya Stok Muayenesi Başvurusu- HİZMETE BAŞVUR tıklanacak. Sistem e-devlet web sayfasına yönlenmektedir. (e-devlet şifresi, e-imza veya mobil şifreniz olmadan işlem yapamazsınız.)

VI. Karşımıza gelen sayfada sırasıyla;

- Sisteme otomatik gelen telefon ve mail adreslerinizi doğruluğunu kontrol ediniz.
- Başvuru yapılan il müdürlüğü Denizli İl Müdürlüğü seçilecek.
- Mersis /TC numarası kısmında mersis işaretlenecek.
- Eczanenin mersis numarası yazılacak
- Eczane adresi
- Eczane adı
- Cinsi kısmına kütle seti
- Markası kısmına kütle setinin markası.
- Seri no
- Kapasite
- Adedi
- Muayene tipi kısmında periyodik seçilecek.

Başvuru için istenen belgeler kısmında;
- Muayene ve Damga Vergisi Makbuzu kısmına Ziraat Bankası makbuzunun pdf formatı
- Yerinde Muayene Makbuzu kısmına Ziraat Bankası makbuzunun pdf formatı.
- Damga Sökme Tutanağı kısmınaSanayi ve Teknoloji Dilekçesinin pdf formatını yükleyiniz.
- En son Bilgilerin doğruluğunu onaylayın ve kaydet tuşuna basınız.
Karşımıza evrak kayıt numarası gelecek. Kayıt numarasını bir yere lütfen not ediniz. Kayıt işlemini yaptıktan 2 gün sonra Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün 444 6 100 - 22020 telefonunu arayarak kayıt numaranızı teyit ettiriniz.

Not:Yukarıda yapılaması gereken Çalışkan Ölçü Tartı firmasına ait Terazi Beyanı 15.02.2019 tarihine kadar odamıza, Sanayi ve Teknoloji için hazırlanan kütle seti işlemlerinin web sayfasına girilmesi işlemi 28 Şubat 2019 mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir. (işlem için lütfen son günleri beklemeyiniz)

2018 Terazi beyanı veren eczane listesi