SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞININ TSK PERSONELİ İÇİN PROVİZYON VERİLMESİ HAKKINDA DUYURUSU


Bilindiği gibi, 09.10.2010 tarih, 27724 sayılı Resmi Gazete’de, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personel ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 15/10/2010 tarihinden itibaren devralınmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiş olup, 15/10/2010 tarihi itibariyle sigortalılar ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri Kurumca devralınmıştır.

Konu hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu internet sayfasında yayınlanan duyuruda,

“211 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personel ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmeti sunucularına başvurularında Hasta Kurum bilgisi “Emekli Sandığı” ve Sigortalı Türü bilgisi “Çalışan” olarak seçildiği takdirde 15.10.2010 tarihi itibariyle MEDULA sisteminden provizyon alınabileceği” bildirilmiştir.

Ayrıca ,MADDE 2 – (15.10.2010 tarihinde yürürlüğe girer) SUT’un 3.1.1 numaralı maddesinin birinci fıkrasına ikinci cümle olarak aşağıda belirtilen cümle eklenmiştir.
“Ancak 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin, mesai saatleri içerisindeki müracaatlarının var ise öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerine yapılması zorunludur.”

Tüm meslektaşlarımıza duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Sosyal Güvenlik Kurumunun Duyuru metni için tıklayınız