SOKAK HAYVANLARINI UYUTMA ÖNERİSİNE KARŞIYIZ, YAŞATMAKTAN YANAYIZ


Hayvanları Koruma Kanunu’na yeni hükümler getirecek bir değişiklik teklifinin hazırlandığı, teklifin yasalaşması halinde sokak hayvanlarının uyutulması da dahil olmak üzere bir dizi yeni uygulamanın yürürlüğe gireceğine ilişkin haberler kamuoyuna yansımaktadır. Söz konusu taslak bu haliyle bile toplum vicdanını derinden yaralamaktadır.
 
Sokak hayvanlarının artan nüfusu nedeniyle özellikle bazı bölgelerde vatandaşlarımızın yaşadıkları güvenlik sorunları mutlaka sona erdirilmelidir. Ancak sokak hayvanlarının artan popülasyonunu kontrol altına almak adına uyutulması, yani itlafı bir seçenek olmamalıdır. Çözüm olarak sunulan kısa vadeli yaklaşımlar yerine, sokak hayvanlarının refahını koruyan sürdürülebilir yöntemler bulmak insan olmanın da gereğidir.
 
Sokak hayvanları nüfusunu kontrol altına almak için toplum vicdanında travmatik etkiler yaratacak uyutma gibi önlemler yerine, konuyla ilgili meslek birliklerinin de görüşü alınarak “kısırlaştırma, aşılama ve yerinde yaşatma” seçenekleri üzerinde yoğunlaşılmalıdır.
 
Türk Eczacıları Birliği olarak sadece toplum ve insan sağlığını değil, doğadaki bütün canlıların yaşam hakkını ve refahını savunuyoruz. Çünkü sağlıklı bir toplum olma yolunun doğayla denge içerisinde ve birlikte yaşamaktan geçtiğine inanıyoruz.
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
 
TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

SOKAK HAYVANLARINI UYUTMA ÖNERİSİNE KARŞIYIZ, YAŞATMAKTAN YANAYIZ