Merkezefendi Belediyesi İle İmzalanan Atık İlaç Protokolü Hakkında

Küresel ısınma ve çevre kirliliğinin dünyamızı ciddi bir şekilde tehdit ettiği son yıllarda; görünür kirliliğe ek olarak, gözle göremediğimiz ancak toprağımızı ve suyumuzu kirleten, dolayısıyla halk sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birisi de atık ilaçlardır. Bu bağlamda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde halkımızın elinde bulunan atık ilaçların toplanması ve imha edilmesi ile ilgili olarak Merkezefendi Belediyesi ve Denizli Eczacı Odası arasında imzalanan protokolle bu projeye katkı sunma fırsatı bulduk. Proje kapsamında Merkezefendi İlçesi sınırları içerisinde bulunan gönüllü eczanelerimize atık ilaç kutuları bırakılacaktır. Halkımızdan toplanacak atık ilaçlar belediyemizce bertaraf tesislerine gönderilecektir. Benzer bir çalışmayı Aile Sağlığı Merkezleriyle Mayıs ayından beri sürdüren Pamukkale İlçe Belediyemiz ile de proje ve protokol hazırlığı içindeyiz. Doğa ve çevre dostu bu proje için; Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Şeniz DOĞAN' a, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Fatih COSKUN’a, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürümüz Sayın Ali BECEREN'e, değerli belediye çalışanlarına ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

• 19 November 2021