RAPORLU REÇETELERİN SİSTEME İŞLENMESİ HAKKINDA;
- Hasta TC, yakını TC girilir.
Protokol numarasına “1” yazıldıktan sonra tesis kodu kısmına “11990099” hekim kısmına “000000” girilir.
- Hekim branşına “rapordaki doktor branşı” ya da uygun olan doktor branşı eklenebilir.
- İlacın ödenmesi için – uyarı kodu -doktor branşı gibi tüm bilgiler eklenebilir.
(Levmant için -alerjikrint / Detrusitol için-oksibutin toleransı gibi uyarı kodları eklenebilir.)
- Teşhis koduna rapordaki “teşhis kodu” girilebilir.
- Bu uygulamanın asıl amacı hastanın ASM, hastane gibi kontaninasyon riskinin yüksek olduğu yerlere gitmesini engellemek olduğu için ilacın ödenmesi için tüm gereklilikler yapılabilir.
- 1 Ocak 2020 den itibaren biten tüm raporların süreleri “HAZİRAN 2020” ye kadar uzatılmıştır.
- Bu uygulamaya tahlil sonucu, kilo ölçümü, güvenlik izlem formu vb. ek bilgiler isteyen ilaçlarda dahildir.
- 1 Marttan sonra bitecek olanlar “Sağlık Bakanlığı onaylı endikasyon dışı onay” raporları “HAZİRAN 2020” ye kadar geçerli olacaktır.
- Reçetede bulunan;
içinde 28 tb olan ilaçlar 1x1 den 2 kutu ödenebilir. (Norvasc 90 tb’in sistemde ödendiği görülmüştür ancak 30 luk formu olduğu için reçeteye onun işlenmesi gerekmektedir.
Bu uygulamanın suiistimal edilmemesi hasta bilgisi dışında reçete girilmemesi ve hastaya ilacınız hazırlandı şeklinde bilgi verilmemesi, dolayısıyla hasta mağduriyetinin oluşturulmaması rica olunur.
