İçimizden Biri...

Bu ay ki konuğumuz Sağlık Eczanesi sahibi Ecz. Özen OĞUZTÜRK. Özen hanım bize Türk Sanat Müziğine olan tutkusunu ve yıllar içinde bu tutkusunun ona neler kattığını anlattı. Sözü kendisine bırakıyoruz.

Sevgili Meslektaşlarım

Ben Sağlık Eczanesi sahibi ve mesul müdürü Ecz. Özen OĞUZTÜRK’üm. Tabi haklı olarak hangi Sağlık diyeceksiniz. Aynı şehirde iki Sağlık Eczanesi olduğu için hasta depocu gibi sizler de haklı olarak hangisi durumdasınız.

Ben İstiklal Caddesinde 13 Nolu Sağlık Ocağı karşısı Sağlık Eczanesiyim. 1978 yılı mezunu 44 yıllık eczacıyım. Zorlu yıllar geçirdim ve hep birlikte geçirmekteyiz. Mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Beni bu yıllarda mutlu eden hastalarla iyi iletişim içinde olmam onları yönlendirip, yüzlerini güldürdüğüm zaman mutlu oluyorum. Zorlukların üstesinde gelmeye çalışıyoruz. Birlik olduğumuz takdirde daha güzel günlerde olacağımızı ümit ediyorum. 27 Kasımdaki birlikteliğimiz inşallah ses getirecek.

Evet arkadaşlarım, bu 44 yıl boyunca mesleğimizin zorlu günlerini müzikle atmaya çalıştım. Gözümü açıp, kendimi bildiğimde babamın güzel sesiyle Türk Sanat Müziği ile tanıştım. Onunla küçük yaşlarımda dilim döndüğünce okumaya çalışırdım. Bu sevgiyle tahsil hayatıma başladı. İlkokul müdürümün tiyatro sevgisi ile ilkokulda her ay sahnedeydim. Akşam 21:00-24:00 arası münazaralar, yarışmalar, ufak tiyatro sahneleri, şiirler, monologlar. Şansım sayesinde orta lise ve üniversite yıllarında devam ettim. Şiir yarışmalarına katıldım. İzmir Namık Kemal Lisesinde şiir birinciliği devamında liseler arası birinciliğim oldu. Ege Üniversitesinde okuduğum zaman oynadığımız oyunla çok büyük ses getirdik. Bizi çalıştıran devlet tiyatrosundan bir beyefendi okulu bırakıp İzmir devlet tiyatrosuna kadrolu alınabileceğimi söyledi. Bu arada Semih SERGEN ve Suat TAŞER’den de kendi tiyatroları için teklif aldım. Fakat rahmetli anneme sözümden dolayı eczacılık fakültesini bırakamadım. Diplomamı mezarına götürmemi istedi. Bu arada birde müzik çalışmalarım oldu. Fuarda ve özel gazinoda sahne alabilecektim. Bu sefer rahmetli babam okulu bırakamazsın eğer düşünüyorsan konservatuar diplomanla olur dedi haklı olarak. Eczacı oldum, evlendim, eczanemi açtım.  Ama işim hep bu yıllar tiyatro ve müzikle doluydu. Kızım büyüyünce 1996 yılında Belediye Konservatuarı TSM’ye başladım. Eşimin de müzik sevgisinin olması çok güzle ud ve saz çalması benim için çok büyük şans oldu. Şimdi hem Konservatuar hem Baro ve Makine Mühendisleri korosuna devam ediyoruz. Çok güzel çalışmalarımız var. Konserler veriyoruz. Eczanedeki stresimizi akşamları iki saatte atıyoruz.

Bu yazım sayesinde sizlere bir teklifte bulunmak istiyorum. Aramızda Türk Sanat Müziğini seven ses saz arkadaşlarım vardır mutlaka. Gelin tıpçılar gibi biz de kendi koromuzu kuralım. Odamız binasında çalışabileceğimiz yerimiz de var çok şanslıyız. Bu çalışmayla zorlu günlerimizi haftanın bir günü atarız. Hoş vakit geçiririz sohbetler ederiz.

Hepinize iyi günler bol kazançlar diliyorum. Sağlıkla kalın, hoş çakalın. Sevgiler

Ecz. Özen Oğuztürk

07.12.2022