2023 Yılı Tartı Aletleri Muayene İşlemleri.

Sayın meslektaşımız,

Bilindiği üzere eczanelerimizde kullandığımız hassas terazilerin 2 yılda bir kontrollerinin yenilenmesi gerekmektedir. Buna göre tartı aletlerinin piyasaya arzından sonraki muayenelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” 28.12.2018 tarihli 30637 sayılı Resmî Gazete yayımlanmıştır.

Bu yönetmeliğe göre 2 yıllık periyodik muayenesi dolan eczanelerimizdeki terazilerin muayene ve damga işlemleri Yetkili Servis tarafından yapılacaktır.

Kefeli Terazi veya Dijital Terazi muayenesi için ödenmesi gereken bedel olan KDV Dahil 295TL'yi yetkili servis eczaneye muayeneye geldiğinde tahsil edecektir.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin 2031TL (iki bin otuz bir Türk lirası) ve 40.611 TL (kırk bin altı yüz on bir Türk lirası) arası değişen idari para cezası ile cezalandırılacağı hususunda dikkat edilmesi önemlidir.

Ölçü ve Tartı Aletlerinin muayene ve damgalama başvuru süresi 31 Ocak 2023 Salı mesai bitimine kadar yapılması uygun olacaktır.

2023 yılı terazi beyan işlemleri şu şekilde yapılacaktır;

1-      Beyan formu çıkartılarak doldurulacak.

Boş form için tıklayınız

Örnek doldurulan form için tıklayınız

2-      Doldurulan form kaşelendikten sonra GBK Teknoloji 0 541 594 65 45 whatsapp hattına veya gbkteknoloji@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir.

3-      Formu gönderdikten sonra lütfen onay alınız.

2023 yılı kütle seti muayene işlemleri,

Gram takım kütle setlerinin muayene başvurularının, TSE'nin (Türk Standartları Enstitüsü)  https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresi üzerinden bireysel olarak yapılmaktadır ve 28 Şubat Salı gününe kadar sistem girişi olmalıdır.

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Önemli not: Her iki yılda bir yapılması gereken tartı aletlerinin muayenesi yanında elektronik olmayan terazilere ait kütle setlerinin de TSE kurumunca muayeneye edilmesi gerekmektedir. Muayeneye gidecek kütle setleri kargo yoluyla TSE Gebze adresine gönderilmektedir. Gönderilen kütle setlerinin çoğunluğu uygun olmadığı gerekçesiyle eczanelere iade edilmektedir. Son derece meşakkatli olan bu sürecin her iki yılda bir yaşanmaması ve sonrasında oluşabilecek cezai işleme maruz kalınmaması için TEB iştiraki olan EGAŞ, Galenig ve Denizli Firması As Tartı ile görüşülmüş ve ELEKTRONİK TERAZİ fiyatları alınmıştır.

Ayrıntı için tıklayınız…

• 13 January 2023